DENiZTV Denizin ve Denizciliğin Televizyonu

| RSS|Künye|Arşiv&Arama| Sitenize Ekleyin|Editör&Yazar Girişi|Reklamveren Girişi | Sitede 198 kişi var..| 10/02/2012 23:17:32
Alo Kiyi Emniyet
DAKSAR


TRABZON'DA DENİZCİLİK BAYRAMI KUTLAMALARI

Trabzon,Denizcilik ve Kabotaj

Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarda ördek yakalama, yağlıdirekten bayrak alma yarışmaları kutlamalara renk...

Haberin Eklendiği Tarih-Saat: 02 Temmuz 2009 Perşembe 09:45

Trabzon,Denizcilik ve Kabotaj

Trabzon'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında ördek yakalama, yağlıdirekten bayrak alma yarışmaları kutlamalara renk kattı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz'in hazır bulunduğu törende yapılan konuşmalarda denizciliğin önemi vurgulandı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve beraberindekilerin denize çelenk bırakmalarının ardından folklor ekibi ve kolbastı gösterisi yapıldı.

Daha sonra kürseye gelen Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Semiz "Denizcilik sektörü yan kuruluşlarıyla beraber, on binlerce insana iş sağlayan, işgücü ve döviz girdisi fazla olan bir sektördür. Bugün ülkemizin 300 milyar dolar olarak gerçekleşen, dış ticaret hacminin yüzde 90'ı denizcilik sektörü tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizi bir gemi olarak kabul edersek, hepimiz aynı geminin içindeyiz. Gemilerimizi, taşıdığımız yükü, personelimizi ve misyonumuzu en iyi şekilde taşımak ve hedefine ulaştırmak durumunudayız" dedi.

Vali Kızılcık'ta ise Türkiye'nin hem yer üstü hem de yer altı kaynakları bakımından önemli zenginliklere sahip bir ülke konumunda olduğunu kaydederek "Bu kaynakların etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması hem ülkemiz hem de dünya bakımından büyük önem arz etmektedir. Son dönemde globallemenin hızla gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen kalkınmaya paralel olarak insanlığın ve gezegenimizin önemli problemlerle karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizin hem globalleşmenin sunduğu imkanlardan daha fazla istifade edilebilmesi için denizlerimizi ve iç sularımızı en etkin şekilde kullanmak hem de onların sürdürülebilir bir yapıya ulaştırılmaları için kirlenmesinin önüne geçmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yüzme, ördek yakalama ve yağlı direkten Türk Bayrağı'nı alma yarışmalarına geçildi. Ördek yakalama yarışmasında Alpaslan Koç, yağlı direkten Türk Bayrağı'nı alma yarışmasında ise Gökhan Kaya kazandı. Kazananlar Vali Kızılcık tarafından birer çeyrek altınla ödüllendirildi.

Törende Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'a, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Yüksel Sönmez'e günün anısına deniz feneri hediye etti.

Kutlama çerçevesinde misafirlere balık ekmek, çocuklara da dondurma dağıtıldı. Kutlamalara çok sayıda katılım olması tören alanında zaman zaman izdihamlara yol açtı.

 

Medya 73

Bu Haber 1546 kez okundu.
Etiketler: Trabzon, Denizcilik ve Kabotaj,
Haberi Paylaş : Google Google, Yahoo Yahoo, Facebook Facebook, Digg Digg, Del.icio.us Del.icio.us, Reddit Reddit
YORUMLAR     Henüz yorum girilmemiş. İlk yorumu siz yapın: Yorum Ekle
GÜNCEL Kategorisinden Diğer Başlıklar:
10-02-2012 -Gürcü Gemicilerden İnanılmaz İddia
10-02-2012 -2013 Piri Reis Haritasını Anma Yılı Olacak!
10-02-2012 -Odessa yerine Sivastopol'a yanaştı
10-02-2012 -Hasan Pekdemir'in Kayınpederi Vefat Etti
10-02-2012 -Bu gemi bu barınağa nasıl girdi?
10-02-2012 -Korsanlar Dökme Yük Gemisi Kaçırdı
10-02-2012 -Azak Denizi'nde Buz Durumu
10-02-2012 -İDO Seferleri İptal, Boğaz Trafiğe Kapandı
09-02-2012 -Bu Fotoğraflar Başka Yerde Yok!
09-02-2012 -Rus Gemisi 'Konosha' Çanakkale'de arızalandı
09-02-2012 -KORMEL Gemisi Hindistan'da İcradan Satılacak
09-02-2012 -İki şehir hattı vapuru Karaköy'de çarpıştı
09-02-2012 -Taurus gemisi Azak denizinde mahsur
09-02-2012 -M. Ereğli Gemisi Yeisk'te Mahsur
08-02-2012 -Karadeniz'de Dalgalar Tsunami Gibi!
08-02-2012 -İki Gemi Dev Dalgalara Teslim Oldu
08-02-2012 -Karadeniz limanlarında durum...
08-02-2012 -Kerch Boğazı trafiğe kapatıldı...
08-02-2012 -BIMCO İstanbul'da Seminer Veriyor
07-02-2012 -Palmali Tankeri Şah Deniz Karadeniz'de çarpıştı
07-02-2012 -Donan Karadeniz'den Buz Manzaraları
07-02-2012 -Geniş kapsamlı tekne sigortası
07-02-2012 -"Deniz Sigortaları Semineri” Yapıldı
07-02-2012 -Yolcular Mide Nezlesi Oldu!
07-02-2012 -Kayıp 6 mürettebat gemi enkazında değil
06-02-2012 -Yaşar Duran Aytaş'ın acı günü
06-02-2012 -Tekne Sahibine Müebbet Hapis İstemi
06-02-2012 -Schettino'ya 2 bin 697 yıl hapis istemi
06-02-2012 -Bakan Yıldırım'dan Sağduyulu Yorum
06-02-2012 -Dünya Denizcilik Zirvesi Toplanıyor

DenizTV™ © 2008-2011 LOJİTÜRK™ LTD. Bütün hakları saklıdır.

DenizTV™ ismi ve "Denizin ve Denizciliğin Televizyonu" sloganı LOJİTÜRK™'ün tescilli markasıdır. İzinsiz kullanımlar yasal takibatı gerektirir.

Tescil Sınıfı:38 - T.C. Tescil No:2008/62847

Gurur Madalyası™ Lojitürk'ün tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan yazı haber ve yorumlardan yazarları sorumludur. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. Sitemizde yayınlanan diğer haberler ise, kaynak gösterilmek ve sitemizin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

İletişim: editor@deniztv.com Reklam: reklam@deniztv.com WebMaster: webmaster@deniztv.com